Georg Michael Hess, MD, PhD

Одобрено од Медицинскиот Совет на Diagnose.me на 03.12.2015.

Georg Michael Hess, MD, PhD

Consultant, Orthopaedic Spinal Surgeon, The London Spine Clinic, London (Обединето Кралство)

Хирург за 'рбетот Меѓународно обучен радиолог со фокус на невро, итна и васкуларна радиологија. Искуство во Шпанија, Канада, Велика Британија и Франција.

Стручност
Хирург за 'рбетот Специјалист за медицина против болки
Моето искуство
23 години
Може да ја прегледате
MRI, CT • X-ray
Што клиентите кажуваат за мене

"Mr Hess has provided me with expert advice and he has helped me understand my spinal condition and which direction I should be heading. I much appreciated his expert knowledge as a world class surgeon and therefore to provide assurance to me of my health situation. Many thanks John"

(43 оценувања)
Извештај за консултации
250
Delivery time
2 работни дена
Видео Консултација
250
За мене

Јас сум сертифициран во ортопедска операција и терапија со болка. Моето медицинско образование го вклучува Универзитетот во Дюселдорф, Св. Мориц, Швајцарија, Центарот за 'рбет во Ортопадиш Клиник Минхен-Харлахинг и Универзитетската болница во Квебек Сити, Канада.

Искусен сум со изведување на најразлични процедури за вбризгување во цервикалната, грбната и лумбалната рбетница. Повеќе од 15 години мојот главен интерес е во ендоскопските процедури, каде што имам широко искуство во неколку техники и пристапи. Бев предавач на повеќе од 200 научни презентации и извршив операции низ целиот свет како гостин хирург.

Од 2003 до 2021 година служев како магистер инструктор за Интервенциското друштво за 'рбет (СИС, поранешна ИСИС) во САД и Европа и бев коорганизирач на европските работилници на СИС во Амстердам, Холандија. Од 2006 до 2015 година, работев како претседател на Германското интервенционално здружение за 'рбет (GIW e.V.).".

Фотографии
Прегледи на клиентите
 • 10.10.2023, Anonymous patient


  The doctor explained my health condition in detail, for which I am very grateful.


 • 21.09.2023, LUCIA MACOVEI


  Thank you very much for the second opinion explained in great detail and in my understanding. Now I understand how to proceed in case of inflammation and what to do to protect my spine.


 • 27.07.2023, Anonymous patient

  Real assessment of my case, comprehensive answers.


Искуство и обука
 • March 2019 - Денес
  Consultant, Orthopaedic Spinal Surgeon, The London Spine Clinic, London (Обединето Кралство)
 • August 2018 - Денес
  Consultant, ATOS Klinik, Munich (Германија)
 • October 2017 - Денес
  Consultant, Orthopaedic Spinal Surgeon, KIMS Hospital, Maidstone (Обединето Кралство)
 • January 2016 - August 2018
  Consultant, Minimal-invasive Spine Surgery, WIM - Wirbelsaeuleninstitut Muenchen, Munich (Германија)
 • February 2015 - December 2015
  Consultant, Spine Surgery, Betaklinik International Private Hospital, Bonn (Германија)
 • July 2003 - January 2015
  Consultant, Private Practice and Private Hospital for Orthopedic Surgery, OCM – Orthopädische Chirurgie München, Munchen (Германија)
 • July 1998 - March 2003
  Head, Back Pain Center and Staff, Surgeon Spine Center, Orthopädische Klinik München-Harlaching, Munchen (Германија)
Лиценци и членства
Член на:
 • President (2006-2015) GIW e.V. (German Interventional Spine Society), Munich, Germany
 • Master Instructor (USA and Europe) International Spine Intervention Society (ISIS), San Raffael, CA, USA
Публикации

Georg Michael Hess, MD, PhD има објавено 25+ публикации:

Достапни јазици за извештаи

English, Deutsch, Плус 22 јазици со медицински превод.