Повеќе опции

Associate Professor, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Кардиолог 15 години искуство во сликање на дојка. Директор на Одделот за сликање на дојка и координаторот на стипендисти за сликање на дојка и посетителски набљудувачи.
20 years of experience 4 feedbacks
Senior Consultant, Klinik für Allgemein- und Viszeralchirurgie, Chirurgische Onkologie, Klinikum Ansbach, Ansbach (Германија)
Абдоминален хирург Искусен лекар со докажана историја на работа во индустријата за медицинска пракса. Вешти за магнетна резонанца на тело, медицинско образование, КТ, медицина, ултразвук. Соработува на мултидисциплинарни проекти. Наставник, ментор и активно вклучен во истражување.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 4 feedbacks
Director, Center for Complex Neurology, EDS & POTS, Phoenix (Соединети Држави)
Невролог Имам повеќе од 25 години искуство во справување со нарушувања на нервите и мускулите. Врз основа на моето искуство во дијагностицирање и управување со пациенти со сложени невролошки нарушувања, сега работам и со лица со хипермобилност, EDS, POTS и сродни состојби.
Достапен/Достапна за видео консултација
25 years of experience 2 feedbacks
Consultant Paediatric Neurologist and Service Lead, The Portland Hospital, Imperial College London, London (Обединето Кралство)
Невролог Комплексни невролошки нарушувања, епилепсија, неврогенетика, главоболки, невромускулни, развојно доцнење, имуно-медијатирани.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
14 years of experience 1 feedback
Medical Director, Palomar Health, Escondido (Соединети Држави)
Гинеколог Акушерството, акушерството со висок ризик, хируршката и нехируршката гинекологија, урогинекологијата и реконструктивната хирургија на карлицата, минимално инвазивната гинекологија
Достапен/Достапна за видео консултација
28 years of experience 1 feedback
Co-Founder, Psychopathology and Allostatic Load Across the Life Span, (PALS) Network, Los Angeles (Соединети Држави)
Психијатар Јас сум професор по психијатрија и акушерство и гинекологија на Универзитетот Стенфорд и имам повеќе од 40 години експертиза во гледањето на пациентите на сите видови ментални болести и повеќекратни коморбидитети, претежно со ендокрини нарушувања и кардиометаболични ризични фактори.
Достапен/Достапна за видео консултација
16 years of experience
Professor of Urology, Medical University of Vienna, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Уролог Искусен специјалист за снимање на мускулно-скелетни апарати со 15 годишно искуство. Главен радиолог во голем приватен дијагностички центар. Спортски радиолози на неколку елитни спортисти во Кипар.
Достапен/Достапна за видео консултација
22 years of experience 5 feedbacks
Professor of Neurology, Alzheimer Center, Amsterdam University Medical Centers, Amsterdam (Холандија)
Невролог Радиологија: Васкуларна радиологија на специјална интересност за васкуларното снимањe
30 years of experience
ENT Consultant, ENT Center s.r.o., Nemsova (Словачка)
Оториноларинголог Назална блокада, отежнато дишење, 'рчење, апнеја при спиење, проблеми со слухот, тинитус, проблеми со синусите, рекурентни инфекции на горните дишни патишта, проблеми со тироидната/паратироидната жлезда третирани хируршки, болести на плунковните жлезди, рак на главата и вратот, бенигни тумори и лезии на главата и вратот.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
22 years of experience 11 feedbacks
pediatrician, medical consultant, Child Policlinic Salvea, Zagreb (Хрватска)
Педијатар One of the leading European pediatricians with special interest in preventative medicine and mental development. Almost 30 years of experience in pediatrics and almost 40 years of experience in medicine. Professor, researcher, author of a popular book and a textbook.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
39 years of experience
Consultant Pediatric Urologist and Surgeon, Interdisciplinary Center of pediatric Urology, Medical University Vienna, Vienna (Австрија)
Педиатрски хирург Експертиза за педијатриско снимање, невровизуелизација и снимање на цело тело. Раководител на Одделот за радиологија во Васкуларниот центар во Московскиот округ. Стипендија на Медицинскиот факултет Јеил.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
17 years of experience
Consultant, Department of Cardiology, Clinic Floridsdorf, Vienna Healthcare Group, Vienna (Австрија)
Кардиолог Дијагностицирање и третман на кардиоваскуларни заболувања (на пример, артериска хипертензија, коронарна болест на срцето, конгестивна срцева недостаточност, вентиларни заболувања).
Достапен/Достапна за видео консултација
21 years of experience 4 feedbacks
Surgeon, Department of Surgery, Department of Surgery, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Васкуларен хирург Меѓународно европско искуство: Рим, болницата на King’s College во Лондон, Лил, Франција и Швајцарија. Искусен во онкологија, кардио-торакална, абдоминална и траума радиологија.
22 years of experience
Head, Division of Paediatric Neurosurgery, Department of Neurosurgery, University Hospital of Tübingen, Tübingen (Германија)
Неврохирург Фокусиран на дијагноза и третман на рак и истражување во областа на таргетирани терапии. Директор на програмата за метастатски рак на дојка, ко-директор на програмата за метастази на мозокот и вонреден професор по медицина на Медицинскиот универзитет во Виена.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
19 years of experience 7 feedbacks
Associate Professor, Department of Orthopedics, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Ортопедски хирург Специјализиран за сите форми на дијабетес, исто така, заедно со други предизвикувачки состојби како што се хронично заболување на бубрезите, трансплантација на бубрег, дијализа и хипертензија со над 4.000 третирани пациенти.
15 years of experience 6 feedbacks
Head physician, Sports Medical Center, kniezentrum.wien, Vienna (Австрија)
Ортопедски хирург Управувањето со коскениот сарком (како што се остеосарком и Јуинговиот сарком), саркомот на меките ткива и туморите на гастроинтестиналната строма (GIST) и туморите на герминативните клетки (рак на тестисите) кај адолесцентите и возрасните е мојата посебна клучна компетентност.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
21 years of experience 12 feedbacks
Head of Department, Orthopedic Surgery, Evangelisches Krankenhaus Oberhausen, Mettmann (Германија)
Ортопедски хирург Консултант Радиолог од Обединетото Кралство фокусирајќи се исклучиво на мускулно-скелетни слики и интервентни процедури. Искуство во ОК и Грција.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
24 years of experience 36 feedbacks
Associate Professor in Pediatrics, Department of Pediatric Nephrology and Gastroenterology, Medical University Vienna, Vienna (Австрија)
Педијатар Главна експертиза и фокус: уроонкологија. Особено минимално инвазивно оперативно управување со тумори на бубрезите, рак на простата, тумори на надбубрежните жлезди и рак на мочниот меур.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
21 years of experience 1 feedback
Medical Director, Amethyst Radiotherapy Vienna Private Clinic, Charité University Berlin, Vienna (Австрија)
Онколог за зрачење Искусен радиолог фокусиран на белодробни, генитоуринарни и тумори на коските и меките ткива со повеќе од 15 години искуство. Поранешно искуство во Итна радиологија и сликање на дојка.
Достапен/Достапна за видео консултација
23 years of experience 1 feedback
Medical Director, Private Hospital Confraternitaet, Wien (Австрија)
Хематолог Искусен виш консултант кој го води главниот оддел на Општата болница во Виена. Фокусиран на бубрежни заболувања, трансплантација на бубрег, дијабетес, дијализа и хипертензија со над 4.000 третирани пациенти.
27 years of experience 4 feedbacks
Clinical Professor of Medicine/Attending Rheumatologist, Albert Einstein College of Medicine/White Plains Hospital, New York (Соединети Држави)
Ревматолог Специјалист во ревматологија и Клинички Професор на Медицина и Ревматологија во Њујорк Сити со експертиза во третманот на аутоимунски заболувања (на пример, остеоартритис, ревматоиден артрит, псоријатичен артрит, лупус, миозитис, склеродерма, Сјогренов синдром, недиференцирано везивно ткиво заболување).
Достапен/Достапна за видео консултација
18 years of experience 1 feedback
Head, Dept. of Medicine, Privatklinik Goldenes Kreuz, Vienna (Австрија)
Онколог Член на извршен одбор на Европското здружение за сликање на дојка, вонреден професор, автор на преку 70 рецензирани трудови. Широка експертиза за сите модалитети на сликање на дојката и за онколошка слика на целото тело (фокус на родова слика).
Достапен/Достапна за видео консултација
31 years of experience 2 feedbacks
Consultant Radiologist, Department of Magnetic Resonance Imaging, National Oncology Centre, Baku (Азербејџан)
Онколошко сликање Последните 15 години работам доста со абдоминална патологија и абдоминална хирургија во Харков, Украјнa
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 1 feedback
Associate Professor, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Онколог Се фокусира на дијагностика и третман на канцер и истражување во областа на таргетирани терапии.Директор на програмата за метастатски рак на дојка, ко-директор на програмата за метастази на мозокот и вонреден професор по медицина на Медицинскиот универзитет во Виена.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 12 feedbacks
Associate Professor for Surgery, Medical University Vienna, Vienna (Австрија)
Хируршки онколог Вонреден професор по педијатрија специјализиран за гастроентерологија и хепатологија. Лекувам гастроинтестинални заболувања (воспалително заболување на цревата, целијачна болест и интестинална инсуфициенција која бара долготрајна парентерална исхрана), а исто така и болести на панкреасот.
Достапен/Достапна за видео консултација
14 years of experience
Adjunct Associate Professor of Clinical Ophthamology, Cornell University, New York (Соединети Држави)
Офталмолог Над 22 години искуство во неврорадиологија и интервентна неврорадиологија. Исто така асоциран професор по радиологија.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
23 years of experience 2 feedbacks
Neurology, Integrative Neurology, PC, Port Jeff Station (Соединети Држави)
Невролог Меѓународен експерт за детска радиологија со над 30 години искуство, 8 напишани книги и напишани над 120 статии. Се школувал на Универзитетот во Бостон, Медицинскиот факултет Харвард и Универзитетот Еразмус во Ротердам.
Достапен/Достапна за видео консултација
23 years of experience 15 feedbacks
Vice Chairman (to be in charge of student education), Department of Neurosurgery, University Clinic St.Poelten, Karl Landsteiner Private University of Health Sciences, St.Poelten (Австрија)
Неврохирург Специјалист по медицинска онкологија со повеќе од 2 децении искуство. Примарен фокус на мултипен миелом и малигни лимфоми. Медицински директор на приватна болница со центар на експертиза медицинска онкологија.
19 years of experience 11 feedbacks
Consultant for plastic and nerve surgery, Vienna Trauma Hospital, Vienna (Австрија)
Пластичен хирург Познат пластичен хирург со експертиза во пластичната хирургија, периферната нервна хирургија, операциите на раката и трансродната хирургија. Автор на неколку изданија за пластична хирургија и редовен лектор на национални и меѓународни конгреси и симпозиуми.
11 years of experience
Consultant General Surgeon, Trauma Centre, Vienna (Австрија)
Хируршки онколог Ортопедски хирург искусен на сите прашања кои се однесуваат на болки во зглобовите, фрактури на коските и артропластика на возрасни и деца. Раководител на ортопедска хирургија. Претходно раководител на трауматологија и раководител на детска трауматологија.
Достапен/Достапна за видео консултација
17 years of experience 1 feedback
Interventional Radiologist, Spedali Civili, Brescia (Италија)
Кардиолог Глобален лидер за дијагностика во областа на Алцхајмеровата болест. Невролог во Центарот за Алцхајмер, медицинските центри на Универзитетот во Амстердам во Амстердам. Редовен професор по (когнитивна) неврологија. Автор и коавтор на над 1100 публикации. Главните клинички и истражувачки интереси се Алцхајмер, биомаркери и…
15 years of experience
Consultant Radiologist, MRI, General Hospital St George, Chania (Грција)
Онколошко сликање Меѓународен експерт за спортски повреди и повреди на коленото. Хирургија на менискус, хирургија за поправка и ревизија на ACL, артроскопска поправка на 'рскавицата (на пр. микрофрактура), реконструкција на лигаменти, поправка на фрактури и операција на раката.
14 years of experience
General Radiology, MD Anderson Cancer Center, Madrid (Шпанија)
Онколошко сликање 20 годишно искуство во радиологија и конкретно со мускулно-скелетна радиологија со научен интерес за снимање на 'рскавица (исправка). Раководител на Одделот за радиологија. Стипендист на Универзитетот во Калифорнија во Сан Диего.
14 years of experience 7 feedbacks
Deputy Director, 2nd Department of Pediatrics, Semmelweis University, Budapest (Унгарија)
Педиатрски онколог Јас сум специјалист за интерна медицина, кардиологија и критична нега со одбор сертифициран со над 20 години искуство во интензивна нега, итна медицина и кардиологија.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
29 years of experience
Израел
Институција Rambam provides comprehensive medical services in all medical specialties and is the referral center for 12 district hospitals. Rambam also serves the Israel Defense Forces, UN Peacekeeping Forces, and the US 6th Fleet. It participates in cutting-edge research on new therapies and treatments.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Chief Radiologist, Radiology, European Radiology Center, National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute", Kharkiv (Украина)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Специјалист за дијагностичка неврорадиологија со над 10 години искуство. Интензивна обука и посветена пракса во терцијарна болница. Искуство со тумори на мозокот и 'рбетот, невродегенеративни, воспалителни и васкуларни патологии.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
25 years of experience
ASSOC PROF, RADIOLOGY, INTERNATIONAL CYPRUS UNIVERSITY, NICOSIA (Кипар)
Абдоминална слика Реномиран пластичен хирург со експертиза во пластична хирургија, хирургија на периферни нерви, хирургија на раце и трансродова хирургија. Автор на повеќе публикации за пластична хирургија и редовен предавач на национални и меѓународни конгреси и симпозиуми.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
23 years of experience
Head of Radiology Chair and Department, Radiology, University Hospital of Lomonosov Moscow State University (MSU), Moscow (Русија)
Абдоминална слика Еден од водечките европски радиолози со повеќе од 30 години искуство. Бивш претседател на Европскиот конгрес за радиологија и моментален претседател на Руското друштво за радиологија.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
41 years of experience 37 feedbacks
Associate Professor of Medicine, University of Girona, Girona (Шпанија)
Абдоминална слика Специјалист за неврорадиологија за деца и возрасни и меѓународно познат истражувач во областа. Автор е на над 70 публикации, 5 учебници и неколку поглавја од книги.
Достапен/Достапна за видео консултација
34 years of experience 73 feedbacks
Vice Director - Division of Cardiovascular and Interventional Radiology, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Сликање на срцето Програмски Резидентен Директор во Националниот институт за рак со 15-годишно искуство. Фокусиран на торакална (пулмонална) и абдоминална слика.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 16 feedbacks
Professors Wolf and Silberhumer provide consultations regarding surgeries in gastrointestinal oncology (colon, pancreatic, stomach, and liver cancer).
Florian Wolf, MD, Prof.
Сликање на срцето
Австрија
Gerd Silberhumer, MD, Prof.
Хируршки онколог
Австрија
Report price
550
Време на испорака
7 работни дена
Professors Bartsch and Wolf provide consultations regarding oncology cases where the cancer has metastasized. they combine for over 30 years of experience and almost 150 peer reviewed medical papers.
Florian Wolf, MD, Prof.
Сликање на срцето
Австрија
Rupert Bartsch, MD, Prof.
Онколог
Австрија
Report price
500
Време на испорака
7 работни дена
Section Head of Functional and Morphological Musculoskeletal Radiology, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Висока експертиза за дијагностицирање на невролошки патологии кај деца. Посебен интерес за педијатриски тумори на мозокот, детска епилепсија и неврогенетски нарушувања. Искуство во Белгија, Канада, Италија и Велика Британија.
21 years of experience 44 feedbacks
Medical Director, Radiology Center, TechnoScan Radiology Clinic, Cairo (Египет)
Абдоминална слика Води тим специјализиран за онколошка хирургија со фокус на операција на црниот дроб, жолчното кесе и жолчните канали. Над 15 години искуство со над 2.800 независни интервенции, вклучувајќи повеќе од 400 лапароскопски.
Достапен/Достапна за видео консултација
21 years of experience 8 feedbacks
Chief Radiologist, Yekaterinburg Municipal Healthcare Department, Yekaterinburg (Русија)
Неврорадиолог Работа со МСК радиологија од 1998 година. Има големо искуство во педијатриски ортопедски заболувања и трауми. Посетува курс за мускулно-скелетна патологија во Рицоли Ортопедскиот институт во Болоња
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
25 years of experience 80 feedbacks
Consultant, Member of the Medical Board, OLVG Hospital, Amsterdam, Amsterdam (Холандија)
Неврорадиолог Специјалист за педијатриска гастроентерологија со над 15 години искуство. Лекувам гастроинтестинални заболувања (воспалително заболување на цревата, целијачна болест и интестинална инсуфициенција која бара долготрајна парентерална исхрана), а исто така и болести на панкреасот. Вонреден професор на Медицинскиот универзитет…
Достапен/Достапна за видео консултација
21 years of experience 18 feedbacks
Professor Emeritus, Imaging Sciences Rochester NY USA, Harvard Medical School, Boston MA (Соединети Држави)
Сликање на деца Специјализиран за се во кардиологија, кардиорадиологија и васкуларна радиологија со огромна експертиза во целиот спектар на техники и интервенции на кардиоваскуларни слики.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
37 years of experience 5 feedbacks
Professor of Diagnostic Imaging & Senior Radiologist, University of Rome Tor Vergata Medical School (PTV), Rome (Италија)
Сликање на срцето Имам 20 годишно искуство во хирургија на 'рбет, ортопедска траума и спортска трауматологија. Се фокусирам на третман за повреди на 'рбетот. Автор сум на повеќе од 50 научни публикации.
24 years of experience 2 feedbacks
SINAPSE Chair of Clinical Radiology and Consultant Cardiothoracic Radiologist, Edinburgh Imaging and Department of Radiology NHS Lothian Health Board, University of Edinburgh, Edinburgh (Обединето Кралство)
Сликање на срцето Меѓународно познат експерт за минимално-инвазивна хирургија на 'рбетот и интервентна терапија за болка, кој одржал предавања низ целиот свет. Медицински директор во EuroPainClinics, европски претседател на Здружението за интервенции на 'рбетот, магистерски инструктор за здружението за интервенција на 'рбетот во САД и…
Достапен/Достапна за видео консултација
28 years of experience 7 feedbacks
Chief of the Department of Radiology and Nuclear Medicine, Department of Radiology and Nuclear Medicine, Faculty of Medicine University of Niš, Niš (Србија)
Неврорадиолог Меѓународно познат експерт за минимално-инвазивна хирургија на 'рбетот и интервентна терапија за болка, кој одржал предавања низ целиот свет. Европски претседател на Здружението за интервенции на 'рбетот, магистерски инструктор за здружението за интервенции на 'рбетот во САД и Европа.
25 years of experience 4 feedbacks
Associate Professor, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Скоро 20 години искуство со МРИ. Фокусиран на абдоминална и мускулно-скелетна МНР. Големо европско искуство, активен истражувач, поканет говорник и рецензент за медицински списанија. Уредник на книгата „МНР на коленото: водич за евалуација и известување“.
21 years of experience 2 feedbacks
Head of Department, Radiology, Private Radiology Centre, Sint-Niklaas (Белгија)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Специјалист за сликање на главата и вратот на децата, фокусирајќи се на цисти на вратот, визуелни и орбитални абнормалности и губење на слухот. Автор е на над 70 публикации, 5 учебници и неколку поглавја од книги.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
21 years of experience 4 feedbacks
Consultant Pediatric Neuroradiologist, Great Ormond Street Hospital for Children NHS Trust, London (Обединето Кралство)
Сликање на главата и вратот Специјалист со 9 годишно искуство во КТ на неинвазивна фаза на рак на белите дробови, туберкулоза и интерстицијална пневмонија.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
19 years of experience 1 feedback
Professor, Department of Radiodiagnosis. Kaser El-Aini School of Medicine, Cairo university, Cairo (Египет)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Меѓународно признат специјалист за сликање на зглобовите и 'рбетот. Вонреден професор на Медицинскиот универзитет во Виена со научно истражувачко искуство во САД и Канада.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
19 years of experience 2 feedbacks
Managing partner, Phoenix Swiss Med, Reinach (Швајцарија)
Абдоминална слика Имам над 30 години искуство во дијагностичка радиологија во сите поголеми области (абдомен, карлица, невро, граден кош, кардиоваскуларни, мускулно-скелетни). Имам дополнителна кардиолошка обука и искуство. Предавам радиологија на студенти по медицина, резиденти и соработници.
12 years of experience 3 feedbacks
Assistant Professor of Radiology, MCG, UM, UCI, Palm Desert (Соединети Држави)
Неврорадиолог Сертифициран од Американскиот борд за радиологија во областа на Дијагностичката радиологија и Неурорадиологијата и завршил дополнителна резиденција, како и стипендии во Неурорадиологија и Мускулоскелетална радиологија на Универзитетот во Мајами.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
17 years of experience 32 feedbacks
Associate Professor, Institute of Neurology, University College London, London (Обединето Кралство)
Неврорадиолог Водечки консултант Неврорадиолог/Радиолог на глава-врат, професор и виш истражувач со над 200 објавени трудови и поглавја од книги. Длабока експертиза за онколошки заболувања, болка и воспаление на главата и 'рбетот, епилепсија и невродегенерација.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 19 feedbacks
Senior Research Associate, Department of Radiology, Division of Molecular Imaging and Therapy, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York (Соединети Држави)
Снимање на дојка Скоро 20 години искуство со МРИ. Фокусиран на абдоминална и мускулно-скелетна МНР. Големо европско искуство, активен истражувач, поканет говорник и рецензент за медицински списанија. Автор на повеќе публикации во Радиологија, Абдоминална слика, Европска радиологија.
Достапен/Достапна за видео консултација
8 years of experience 3 feedbacks
Visiting Professor, University of Bern School of Medicine, Bern (Швајцарија)
Интервентен радиолог Искусен абдоминален радиолог со речиси 30 годишно искуство. Еден од водечките тајвански радиолози.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
17 years of experience
Cardio-Thoracic and general Consultant Radiologist, Ospedale Regionale di Lugano EOC, Lugano (Швајцарија)
Сликање на белите дробови Специјализиран за васкуларниот систем за сите модалитети; изумителот на техниката на МР ангиографија со подвижен кревет. Автор на бројни статии во рецензирани списанија и поглавја од книги/материјали за обука.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
6 years of experience 13 feedbacks
Interventional Radiologist, Radiology, Flevoziekenhuis Almere, Almere (Холандија)
Абдоминална слика Специјалист за педијатриска онкологија со повеќе од 25 години искуство фокусиран на опции за третман за различни педијатриски онколошки тумори и таргетирана терапија. Активен истражувач со над 85 публикации; интердисциплинарно искуство.
Достапен/Достапна за видео консултација
16 years of experience 1 feedback
Radiologist, Hospital Infantil Pequeno Príncipe, Curitiba (Бразил)
Абдоминална слика Специјалист за Oнкологија и Интензивна нега со експертиза за рак на дојка, колоректален карцином, рак на белите дробови, меланом и лимфом. Посебен фокус на справување со болка и управување со критична нега на онколошки пациенти. Над 30 години искуство.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 3 feedbacks
Section Chief of Thoracic Imaging, Dept. of Biomedical Imaging and Image Guided Interventions, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Сликање на белите дробови Специјалист за хирургија на гастроинтестинални тумори со повеќе од 15 години искуство. Фокусиран на операција на рак на абдоминалните органи: желудникот, цревата, хемороидите, хернијата, надбубрежните жлезди, панкреасот и слезината, како и хируршки третман на тироидната жлезда.
19 years of experience 10 feedbacks
MD, PhD, medical assistant, breast imaging, Instituto do Câncer do Estado de São Paulo - ICESP, Sao Paulo (Бразил)
Снимање на дојка 30 годишно искуство во дијагностичко снимање. Меѓународно искуство во Италија, САД и Канада. Фокусиран на кардио-торакални патологии и дифузни белодробни заболувања и карциноми.
Достапен/Достапна за видео консултација
24 years of experience
Consultant Musculoskeletal Radiologist, University Hospital Southampton, NHS Foundation Trust, Southampton (Обединето Кралство)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Консултант радиолог од Велика Британија, со фокус исклучиво на мускулоскелеталната радиологија и интервенционалните процедури. Искусен во Велика Британија и Грција.
21 years of experience 1 feedback
Director, MRI Department, Agios Savvas Anti-Cancer and Oncology Hospital, Athens (Грција)
Неврорадиолог Над 20 години искуство во неврорадиологија во Грција и Германија. Директор на оддел за МРИ. Искусен со напредна МРИ, fMRI, DTI, спектроскопија, перфузија и МРА.
Достапен/Достапна за видео консултација
28 years of experience
Consultant Radiologist, Spire Leicester, Leicester (Обединето Кралство)
Абдоминална слика Специјализиран абдоминален радиолог со фокус на снимање на карлицата, МРИ проктографија за дефекација, КТ колонографија, МРИ на тенкото црево и општа КТ и МРИ снимка на абдоменот и карлицата.
15 years of experience 5 feedbacks
Неврорадиолог Еден од водечките европски радиолози со над 30 години искуство. Поранешниот претседател на Европскиот конгрес за радиологија и сегашен претседател на Руското здружение за радиологија.
Достапен/Достапна за видео консултација
Associate Professor, Departments of Radiology and Pediatrics, Albert Einstein College of Medicine, Bronx, New York (Соединети Држави)
Сликање на деца Специјалист за ритмологија, синкопа, кардиолошки апарати (ЕХРА сертификат за срцев ритам) и Холтер-ЕКГ. Консултант на Универзитетските клиники за кардиохирургија. Соработник на Европското здружение за кардиологија.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
18 years of experience
Consultant Neuroradiologist, Neuroradiology, Hospital de Braga, Braga (Португалија)
Неврорадиолог Скоро 20 години и повеќе од 100.000 КТ скенови и 75.000 скенови со МРИ искуство. Поранешен претседател на индиското здружение за радиологија и сликање, како и главен уредник на престижниот индиски весник за радиологија и сликање. Основач на Jankharia Imaging.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 1 feedback
CEO, NBIC Clinic (Nagashima Breast Imaging Center), Taipei (Тајван)
Снимање на дојка Еден од водечките тајвански радиолози. Специјалист за брадавичеста мамографија со скоро 30 години искуство. Извршен директор на Nagashima Breast Imaging Center (www.chinaradex.com) во Тајбеј, кој гарантира највисок стандард и квалитет на услугите за сите жени кои доаѓаат во центарот.
32 years of experience
Consultant, "Spirito Santo" Hospital, Pescara (PE) (Италија)
Абдоминална слика Искусен лекар со докажана историја на работа во индустријата за медицинска пракса. Вешти за магнетна резонанца на тело, медицинско образование, КТ, медицина, ултразвук. Соработува на мултидисциплинарни проекти. Наставник, ментор и активно вклучен во истражување.
17 years of experience 2 feedbacks
Radiologist, Netherlands Cancer Institute (NKI), Antoni van Leeuwenhoek hospital, Amsterdam (Холандија)
Неврорадиолог Искусен специјалист фокусиран на сложени дијагностички случаи користејќи ги најнапредните медицински пристапи и практики. Пациент-центриран пристап. Искуство со срцева слабост (отежнато дишење), микробиом и кардиоваскуларни заболувања вклучувајќи хипертензија, атријална фибрилација и психосоматски нарушувања.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
16 years of experience 5 feedbacks
Staff Radiologist, Univ of Massachusetts Memorial Medical Center, Worcester, MA (Соединети Држави)
Сликање на главата и вратот Искусен радиолог во абдоминална, мускулно-скелетна и интервентна радиологија со над 15 години искуство.
Достапен/Достапна за видео консултација
20 years of experience 5 feedbacks
Consultant Pediatric Neuroradiologist, Radiology, Great Ormond Street Hospital for Children, London (Обединето Кралство)
Неврорадиолог Шеф на одделот за торакална слика на Медицинскиот Универзитет во Виена со посебен фокус на торакална онкологија и интерстицијални белодробни заболувања. Повеќе од 70 публикации.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
8 years of experience
President Elect, Indian Radiology & Imaging Association, (Индија)
Сликање на срцето Доцент по радиологија на Медицинскиот факултет Риверсајд на Универзитетот во Калифорнија. Сертифициран и стинепдист при Америчкиот Одбор за Радиологија и обучен за Мускулно-Скелетна радиологија. Активните истражувачки интереси вклучуваат Алцхајмерова болест, матични клетки/регенеративна медицина и вештачка интелигенција…
22 years of experience 4 feedbacks
Senior consultant, Head of MRI, PET CT, Apollo Specialty Hospitals, Chennai (Индија)
Абдоминална слика Искуство во педијатриски слики, онколошки слики и терапии водени со слика како што се CyberKnife, RapidArc, SRS и SRT.
Достапен/Достапна за видео консултација
20 years of experience 1 feedback
Chief radiologist, Centre d'imagerie de Morges, Morges (Швајцарија)
Абдоминална слика Радиологија:Радиологија на траума до интерес за снимање на траума
Достапен/Достапна за видео консултација
30 years of experience 2 feedbacks
Clinical Assistant Professor, Neuroradiology, Emergency Radiology, University of Washington, Seattle (Соединети Држави)
Неврорадиолог Вонреден професор и виш лекар на Медицинскиот универзитет во Виена. Фокусиран на цервикална дисплазија, ХПВ и генетско советување. Високо искуство во полето на минимално инвазивна хирургија и лапароскопија со помош на робот.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
18 years of experience 7 feedbacks
Radiologist, Head of department, Sakra World Hospital, Bangalore (Индија)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Специјализиран за мускулно-скелетно снимање, раководител на одделот за радиологија со фокус на повреди поврзани со спорт. Обука и стипендии за радиологија во Велика Британија.
13 years of experience 21 feedbacks
Consultant Radiologist, Integrated Radiology and various private providers, Perth (Австралија)
Сликање на белите дробови Радиологија: пулмонална радиологија“ до „Супспецијалистичка стипендија за торакална слика
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
10 years of experience
Neuroradiologist, UNILABS, AFFIDEA INTERNATIONAL, LIFEFOCUS, Lisbon (Португалија)
Неврорадиолог Речиси 15 години искуство во невро, васкуларна и интервентна радиологија. Фокусиран на тумори на мозокот, мозочен удар, невроваскуларни нарушувања, мултиплекс склероза, деменција и други невродегенеративни нарушувања.
22 years of experience 2 feedbacks
Head of Department, Radiology, Moscow District Vascular Centre, Krasnogorsk, Moscow District (Русија)
Снимање на мускулно-скелетниот систем Работа со рентген кај градниот кош и мускулно-скелетни заболувања.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
Достапен/Достапна за видео консултација
10 years of experience 9 feedbacks
Interventional radiologist, medical manager Radiology Department, Laurentius Hospital, Roermond (Холандија)
Абдоминална слика Шеф на Одделот за радиологија на Клиниката Жирона. Вонреден професор на Универзитетот во Жирона. Експерт за мускулно-скелетна радиологија и невролошки заболувања (мултиплекс склероза)
Достапен/Достапна за видео консултација
18 years of experience 4 feedbacks
Neuroradiology Consultant, Hospital General Universitario Alicante. Neuroradiolgy Unit., Alicante (Шпанија)
Неврорадиолог Специјализиран за детска неврохирургија и од 2007 година Раководител на Одделот за детска неврохирургија во Универзитетската болница во Тибинген, Германија. Професор, автор на 87 публикации и 9 поглавја од книги.
Достапен/Достапна за видео консултација
6 years of experience
Attending Physician, Private Imaging Center, New York (Соединети Држави)
Физичар по нуклеарна медицина Фокусиран на спортска медицина и сликање на артритис со повеќе од 15 години искуство. Шеф на одделот за функционална и морфолошка мускулно-скелетна радиологија на Универзитетот во Виена и Претседател на Поткомитетот за сликање артритис на Европското Здружение за скелетна радиологија (ESSR). Имам блиска соработка со…
6 years of experience
Русија
Институција The largest radiology group in Russia and the largest radiosurgery center in the world. Focused on new technologies and comprehensive specialist training. Expertise in MRI, CT, and nuclear imaging, radiosurgery and radiation therapy, oncology, Parkinson's disease, and epilepsy.
Достапен/Достапна за видео консултација
24 feedbacks 15 specialists count
Board Member, Austrian Society for Haematology and Medical Oncology, Vienna (Австрија)
Гинеколошки онколог Фокусиран на консултации и третмани на пациенти со гинеколошки малигности (дојка, матка, цервикални и оваријални), гастроинтестинални канцери (привратник, стомак, мал и голем интестин, панкреас, жолчни патишта), урогенитални тумори (простата, уринарен бубрег, бубрези) и канцер на глава и врат.
Достапен/Достапна за видео консултација
28 years of experience 9 feedbacks
Physician, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Гастроентеролог Над 20 години искуство и во академската и во приватната практика на дијагностичка радиологија. Фокусиран на неврорадиологија, сликање на главата и вратот, како и мускулно-скелетни и слики на телото.
27 years of experience 6 feedbacks
Consultant, Nephrology, Hospital Infanta Cristina, Badajoz (Шпанија)
Нефролог Имам скоро 30 години искуство во клиничка нефрологија (дијабетична нефропатија, гломерулонефрит, хронична бубрежна болест, нефросклероза) и кардиоваскуларен ризик (Степен на клиничка хипертензија специјалист од Страна на Европското општество за хипертензија). Имам широко искуство во туберозни склероза и ADPKD (автозомна…
Достапен/Достапна за видео консултација
32 years of experience
Deputy Chief, Nephrology Ward, General Hospital of Vienna, Vienna (Австрија)
Интернист Доста запознаен со MSK сликање на било која дел од телото.
Достапен/Достапна за видео консултација
28 years of experience 2 feedbacks
Associate Professor, Pediatric nephrology, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Нефролог Експерт за педијатриска нефрологија со повеќе од 20 години искуство. Специјализиран за сите видови на бубрежни болести вклучувајќи гипертензија и трансплантација. Заменик шеф на Одделот и вонреден професор на Медицинскиот универзитет во Виена.
Овој специјалист прифаќа педиатриски случаи.
23 years of experience
Associate Professor, Medical University of Vienna, Vienna (Австрија)
Гинеколошки онколог Повеќе од 20 години искуство во колоректална хирургија, рак на дојка, поправка на хернија и минимално инвазивна хирургија. Професор, истражувач и рецензент за повеќе медицински списанија.
Достапен/Достапна за видео консултација
15 years of experience 4 feedbacks